torsdag 8 december 2011

Pepparkaksgrottor


Ingredienser: ca 20 st

250 g mjukt smör
1 1/2 dl brunt farinsocker
4 1/2 dl extra fint vetemjöl
1 dl marsanpulver
4 tsk pepparkakskryddor
lingonsylt

Sätt ugnen på 175 grader.


Vispa mjukt smör och socker poröst. Blanda mjölet, marsanpulvret och pepparkakskryddorna i en skål. 
Arbeta in de torra ingredienserna i smörblandningen.
Rulla ut till två längder och dela dem i cirka 20 bitar.

Rulla dem till små bollar och lägg dem i pappersformar i en muffinsplåt.
Använd en sked och tryck försiktigt ett håll mitt i bollen.
 Klicka i lingonsylt i hålet.
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna!

    1 kommentar:

    1. Här är det också massa godsaker med pepparkakskryddor! Så gott! Själv gjorde jag en pepparkakskladdkaka!
      Önskar dig en trevlig helg!

      SvaraRadera