Ingredienser: ca 20 st
250 g mjukt smör
1 1/2 dl brunt farinsocker
4 1/2 dl extra fint vetemjöl
1 dl marsanpulver
4 tsk pepparkakskryddor
lingonsylt
1 1/2 dl brunt farinsocker
4 1/2 dl extra fint vetemjöl
1 dl marsanpulver
4 tsk pepparkakskryddor
lingonsylt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa mjukt smör och socker poröst. Blanda mjölet, marsanpulvret och pepparkakskryddorna i en skål.
Arbeta in de torra ingredienserna i smörblandningen.
Rulla ut till två längder och dela dem i cirka 20 bitar.
Rulla ut till två längder och dela dem i cirka 20 bitar.
Rulla dem till små bollar och lägg dem i pappersformar i en muffinsplåt. |
Använd en sked och tryck försiktigt ett håll mitt i bollen. |
Klicka i lingonsylt i hålet. |
Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna!
Här är det också massa godsaker med pepparkakskryddor! Så gott! Själv gjorde jag en pepparkakskladdkaka!
SvaraRaderaÖnskar dig en trevlig helg!