tisdag 29 november 2011

Skurna pepparkakor



Ingredienser: ca 50 st


250 g smör
2 1/2 dl socker
1 dl sirap
500 g vetemjöl
1 msk kanel
1/2 msk nejlikor
75 g mandel
1/2 msk bikarbonat
2 msk vatten


Sätt ugnen på 175 grader.


Gör så här:
Lägg smör, socker och sirap i en kastrull och hetta upp. Blanda vetemjöl, kanel och nejlikor i en skål.
Hacka mandeln och blanda ner den i skålen också. Tillsätt smörblandningen i skålen tillsammans med de andra ingredienserna och blanda väl.
Blanda ut bikarbonaten i vattnet och tillsätt det i degen sist.
Dela degen i två delar och rullar dem till 2 längder och lägg dem i aluminiumfolie. 
Degen är ganska kletig men det skall den vara.


Låt stå i kylskåp över natten.
Ta fram rullarna och skär dem i cirka 1/2 cm tunna skivor och lägg ut dem på bakplåtspapper på en plåt. 



Grädda pepparkakorna i 5-10 minuter i mitten av ugnen och låt svalna på galler när du tagit ut dem ur ugnen.

3 kommentarer:

  1. Skall baka men inte förrän till jul

    SvaraRadera
  2. Å det ska jag baka i morgon :) TACK!!!

    SvaraRadera