söndag 9 oktober 2011

Hallon och päronpaj

Cirka 4 portioner
Ingredienser

200 g hallon (går bra med frysta)
1 stor burk konserverade päron
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.

Gör så här:
Ta fram en ugnsform och häll i hallonen i botten. Skär konserverade päron i bitar och blanda i dem i formen också.



Blanda alla ingredienser förutom smöret i en skål. Smält smöret i en kastrull och blanda ner det med dom andra ingredienserna. Klicka ut pajdegen på frukten i ugnsformen.


Grädda pajen i mitten utav ugnen i cirka 30 minuter eller tills att pajen fått fin färg.

Servera pajen med gammaldags vaniljsås.

2 kommentarer:

  1. fantastiskt mysig och bra blogg!! :)Och tack för receptet / Louise

    SvaraRadera