Du behöver...
350 g mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
300 g vit choklad
150 g valnötter
3 st mogna bananer
Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.
1. Vispa smör och socker vitt och poröst.
2. Blanda i kakao, sirap och salt.
3. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
4. Hacka chokladen och valnötterna grovt och vänd ner dem i smeten.
5. Skär bananer i skivor och blanda i dom sist.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smeten.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smeten.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt den svalna något och skär i lagom stora bitar.
Går det att köra utan valnötter? Eller med t.ex. jordnötter istället?
SvaraRaderaAbsolut går det göra det. Du kan byta ut bananerna med om du vill och ha något annat där med, eller bara ha jordnötter i.
SvaraRaderaMVH Linda-Marie