5 ägg
360 gram socker
270 gram vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
2 dl vatten
300 g smör
200 g daim
Chokladganache med espressokaffe
2 dl grädde
200 g mörk choklad
2 msk espressokaffe
Garnering
Garnering
kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och vitt.
2. Väg och mät upp de torra ingredienserna och vänd försiktig ner dem i äggsmeten.
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och vitt.
2. Väg och mät upp de torra ingredienserna och vänd försiktig ner dem i äggsmeten.
3. Tillsätt vatten och smält smör.
4. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i och bred ut smeten. Strö över grovt hackad daim.
5. Baka av kakan i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Prova med en sticka, den skall vara lite kladdig. Låt svalna.
Chokladganache med espressokaffe
6. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
4. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i och bred ut smeten. Strö över grovt hackad daim.
5. Baka av kakan i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Prova med en sticka, den skall vara lite kladdig. Låt svalna.
Chokladganache med espressokaffe
6. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
7. Koka upp grädden och häll den över chokladen med espressokaffet, rör runt tills chokladen smält helt.
8. Bred ut ganachen över kakan i ett jämnt lager.
Garnering
9. strö över kokos och låt ganachen stelna.
Det här måste jag prova! Tack för många trevliga recept, jag kommer tillbaks fler gånger :)
SvaraRaderaTack! du är så välkommen så!
SvaraRadera