tisdag 18 oktober 2011

Apelsinkaka med kardemumma


Du behöver...

2 ägg
180 gram socker
1 msk malen kardemumma
200 g apelsinmarmelad
1 dl kallt vatten
120 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smöra och bröa en form.
2. Vispa ägg, socker och malen kardemumma riktigt pösigt.
3. Rör försiktigt ner apelsinmarmeladen och vattnet.
4. Sikta ner mjölet och bakpulvret i smeten. Rör runt i smeten med luftiga tag med en slickepott så mjölblandningen fördelas jämt.
5. Häll i smeten i den smorda formen till ungefär 2/3 av formen. Dra upp smeten på kanterna som på bilden här nedan, på så vis bakar kakan ej över kanten.
6. Baka av kakan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter, känn med en provsticka den skall ej vara kladdig. 
7. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen.

Garnering

8. Sikta lite florsocker på innan servering.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar