torsdag 1 september 2011

Chocolate swirl cupcakes


Cirka 24 st
Ingredienser

5 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
225 g mjukt smör
4 3/4 dl socker
1 vaniljstång
4 ägg
2 dl mjölk
200 g mörk choklad
100 g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader.


Viktigt! är att ALLA ingredienser är rumsvarma,
annars skär sig smeten.

Gör så här:
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa smöret krämigt. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt fröna ihop med sockret,
vispa ljust och pösigt ( ca 5 min).
Tillsätt sedan äggen, ett i taget under fortsatt vispning. Sikta ner mjölblandningen lite i taget, varva med mjölken. Rör till en jämn och fin cupcakesmet. Dela upp cupcakesmeten i två skålar, lika mycket i varje.


Vit & mörk cupcakesmet.
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något. Rör ner i cupcakesmeten, vit choklad i den ena skålen och mörk choklad i den andra.

Börja med ljus cupcakesmet.
Fortsätt med mörk cupcakesmet och gör likadant tills att formarna är fyllda till cirka 2/3 delar.
Ta en kniv och rör om så det blir ett "swirl" mönster
men va försiktig med kniven så du inte gör hål i formarna.
Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
Cupcakesen är goda precis som dom är,
 men kan med fördel ha en god frosting på t ex Nutellafrosting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar