Cirka 24 st |
Ingredienser
5 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
225 g mjukt smör
4 3/4 dl socker
1 vaniljstång
4 ägg
2 dl mjölk
200 g mörk choklad
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Viktigt! är att ALLA ingredienser är rumsvarma,
annars skär sig smeten.
Gör så här:
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa smöret krämigt. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt fröna ihop med sockret,
vispa ljust och pösigt ( ca 5 min).
Tillsätt sedan äggen, ett i taget under fortsatt vispning. Sikta ner mjölblandningen lite i taget, varva med mjölken. Rör till en jämn och fin cupcakesmet. Dela upp cupcakesmeten i två skålar, lika mycket i varje.
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna något. Rör ner i cupcakesmeten, vit choklad i den ena skålen och mörk choklad i den andra.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa smöret krämigt. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt fröna ihop med sockret,
vispa ljust och pösigt ( ca 5 min).
Tillsätt sedan äggen, ett i taget under fortsatt vispning. Sikta ner mjölblandningen lite i taget, varva med mjölken. Rör till en jämn och fin cupcakesmet. Dela upp cupcakesmeten i två skålar, lika mycket i varje.
Vit & mörk cupcakesmet. |
Börja med ljus cupcakesmet. |
Fortsätt med mörk cupcakesmet och gör likadant tills att formarna är fyllda till cirka 2/3 delar. |
Ta en kniv och rör om så det blir ett "swirl" mönster men va försiktig med kniven så du inte gör hål i formarna. |
Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler. Cupcakesen är goda precis som dom är, men kan med fördel ha en god frosting på t ex Nutellafrosting. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar