Cirka 18 st |
Ingredienser
Muffins:
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
2 stora äpplen
25 g smör
2 msk socker
1 msk malen kanel
Smuldeg:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
Fyllning:
Kärna ur och skär äpplena i klyftor eller bitar.
Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, socker och kanel. Låt svalna.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Blanda äpplena med smeten och fyll formarna till 2/3.
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något eller ät dom varma med gammaldags vaniljsås.
25 g smör
2 msk socker
1 msk malen kanel
Smuldeg:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
Fyllning:
Kärna ur och skär äpplena i klyftor eller bitar.
Stek äpplena ett par minuter i en het stekpanna med smör, socker och kanel. Låt svalna.
Äpplen stekta med smör, socker och kanel. |
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och socker i en bunke så det blir en smuldeg.
Smuldeg. |
Strö lite av smuldegen på varje muffins. |
Mycket goda muffins. Tack för receptet/ Karin
SvaraRadera