Du behöver...
2 ägg
180 gram socker
1 dl kallt vatten
120 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr
100 g smör
135 gram socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering
Kokos
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smöra och bröa en form.
100 g smör
135 gram socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Garnering
Kokos
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smöra och bröa en form.
2. Vispa ägg och socker riktigt poröst.
3.Väg och mät upp de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten och rör om med luftiga tag.
4. Tillsätt vattnet och rör till en jämn smet.
5. Häll i smeten i den smorda formen till ungefär 2/3 av formen. Dra upp smeten på kanterna som på bilden här nedan, på så vis bakar kakan ej över kanten.
6. Baka av kakan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter, känn med en provsticka den skall ej vara kladdig.
7. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen.
Glasyr
8. Väg och mät upp alla ingredienser till glasyren i en gryta och rör ihop allt snabbt i grytan och låt sjuda en stund.
9. Låt glasyren svalna något och häll glasyren över kakan.
Garnering
10. Strö kokos över kakan och servera.
3.Väg och mät upp de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten och rör om med luftiga tag.
4. Tillsätt vattnet och rör till en jämn smet.
5. Häll i smeten i den smorda formen till ungefär 2/3 av formen. Dra upp smeten på kanterna som på bilden här nedan, på så vis bakar kakan ej över kanten.
6. Baka av kakan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter, känn med en provsticka den skall ej vara kladdig.
7. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen.
Glasyr
8. Väg och mät upp alla ingredienser till glasyren i en gryta och rör ihop allt snabbt i grytan och låt sjuda en stund.
9. Låt glasyren svalna något och häll glasyren över kakan.
Garnering
10. Strö kokos över kakan och servera.
Detta var det godaste jag smakat på länge! :) Grymt.
SvaraRadera