lördag 7 mars 2020

Semmelkladdkaka



Du behöver...

150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk mortlade kardemummakärnor
225 gram socker
150 gram vetemjöl (OBS! Glutenfri mix, om glutenfritt)
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg

Garnering
Grädde
Rostade mandelflagor
Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smält smöret och låt svalna.
2. Riv ner mandelmassan på ett rivjärn i en skål och rör sedan ner de mortlade kardemummakärnorna och de smälta smöret med mandelmassan.
3. Blanda i resterande ingredienser förutom äggen och rör ihop till en jämn smet.
4. Rör sist ner ett ägg i taget och häll sedan smeten i en form.
5. Baka av kladdkakan i ca 20 minuter och låt den sedan svalna helt i kylskåp.

Garnering

6. Vispa grädde och spritsa grädden på kladdkakan.
7. Strö lite rostade mandelflagor på grädden och sikta sist lite florsocker på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar