Du behöver...
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk mortlade kardemummakärnor
225 gram socker
150 gram vetemjöl (OBS! Glutenfri mix, om glutenfritt)
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
Rostade mandelflagor
Garnering
GräddeRostade mandelflagor
Florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Riv ner mandelmassan på ett rivjärn i en skål och rör sedan ner de mortlade kardemummakärnorna och de smälta smöret med mandelmassan.
3. Blanda i resterande ingredienser förutom äggen och rör ihop till en jämn smet.
4. Rör sist ner ett ägg i taget och häll sedan smeten i en form.
5. Baka av kladdkakan i ca 20 minuter och låt den sedan svalna helt i kylskåp.
Garnering
6. Vispa grädde och spritsa grädden på kladdkakan.
7. Strö lite rostade mandelflagor på grädden och sikta sist lite florsocker på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar