Du behöver...
1 msk kardemummakärnor
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g jäst
135 gram strösocker
1/2 tsk salt
150 gram smör, mjukt
1 ägg
ca 700 gram vetemjöl special
Fyllning
200 gram smör, mjukt
120 gram farinsocker
1 msk malen kanel
50 gram valnötter, grovt hackade
Toppning
Ägg till pensling
Valnötter
Mandelspån
Jordnötter
Glasyr
180 gram florsocker
30 gram äggvita
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med vätskan, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45-60 minuter.
Fyllning
6. Hacka valnötterna och ställ åt sidan
7. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, kavla ut den och stryk på fyllningen.
8. Strö på de hackade valnötterna.
9. Rulla ihop till en tajt rulle och lägg skarven neråt och skiva upp 12 bullar.
10. Smörj en plåt med höga kanter och lägg i bullarna. Tryck ner mitten av bullarna.Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 45-60 minuter.
Toppning
11. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
12. Strö på mandelspån, valnötter och jordnötter.
13. Baka av bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.
Glasyr
14. Blanda ihop florsocker och äggvita till en glasyr.
15. Spritsa på glasyren på bullarna när de svalnat något.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar