Du behöver...
4 ägg
540 gram socker
200 g smör
3 dl grädde
1 msk kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald ingefära
1 tsk stött kardemumma
420 gram vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl rårörda lingon
Garnering
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smöra och bröa en form.
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Smöra och bröa en form.
2. Vispa ägg och socker i cirka 10 minuter på hög hastighet.
3. Smält smöret och häll i grädden så smöret svalnar fortare.
4. Väg och mät upp de torra ingredienserna i en skål.
5. Rör ner smörblandningen, de torra ingredienserna och lingonsylten i skålen med vispat ägg och socker och rör ihop ingredienserna med luftiga tag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar