söndag 17 december 2017

Mjuk pepparkaka med rårörda lingon



Du behöver...

4 ägg
540 gram socker
200 g smör
3 dl grädde
1 msk kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk mald ingefära
1 tsk stött kardemumma
420 gram vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl rårörda lingon

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smöra och bröa en form.
2. Vispa ägg och socker i cirka 10 minuter på hög hastighet.
3. Smält smöret och häll i grädden så smöret svalnar fortare.
4. Väg och mät upp de torra ingredienserna i en skål.
5. Rör ner smörblandningen, de torra ingredienserna och lingonsylten i skålen med vispat ägg och socker och rör ihop ingredienserna med luftiga tag.
6. Häll i smeten i formen och baka av kakan i mitten av ugnen i cirka 50 minuter, känn med en provsticka den skall ej vara kladdig. 
7. Stjälp upp kakan på bricka och låt den svalna under formen.
8. Sikta lite florsocker på innan servering.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar