Cirka 12 st |
Ingredienser
Muffins:
100 g smör
100 g mörk choklad
1 dl vetemjöl
1 1/4 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ägg
10 st Ballerina Kladdkaka kex
White chocolate frosting:
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost
röd karamellfärg
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör så här:
Smält smör och choklad i en kastrull. Måtta upp vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Häll över chokladblandningen och rör ihop. Mixa Ballerinakexen i en matberedare och blanda ner i smeten. Ställ pappersformar i en muffinsplåt, fyll formarna till 2/3. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Testa med en provsticka de skall vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna på galler.
White chocolate frosting:
Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Låt svalna något.
Rör ihop chokladen med philadelphiaosten och karamellfärgen till en krämig och len frosting.
Tillsätt karamellfärgen tills du är nöjd med färgen på frostingen, prova gärna någon annan färg också. Ställ med fördel in frostingen i kylskåpet ett tag så blir det lättare att spritsa den på cupcakesen. Spritsa på frostingen på cupcakesen och dekorera dom med vad du vill t ex strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar