lördag 19 mars 2016

Mjölkchokladcupcakes med hasselnötscremefrosting



Du behöver...

Cirka 12 muffins
240 gram vetemjöl
180 gram strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 gram mjölkchokladknappar
2 ägg
100 gram smör
1 1/2 dl mjölk

Hasselnötscremefrosting
200 gram mjukt smör
4 msk hasselnötscreme
100 gram philadelphiaost
210 gram florsocker

Dekoration
Olika sorter av påskägg, chokladägg, marsipanägg, dragéägg och nougatägg

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kakao och mjölkchokladknappar i en skål.
2. Smält smöret och rör ner mjölken.
3. Tillsätt alla övriga ingredienser i mjölblandningen och rör till en slät smet.
4. Fördela smeten i muffinsformar i en muffinsplåt.
5. Baka av mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter.

Hasselnötscremefrosting

6. Vispa upp smör, hasselnötscreme och philadelphiaost.
7. Tillsätt florsockret och vispa upp till en fluffig frosting

Dekoration

8. När muffinsen svalnat spritsa hasselnötscremefrosting på dem och dekorera som du vill med de olika äggen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar