fredag 15 januari 2016

Semlemacarons



Du behöver...

Cirka 20 Semlemacarons
400 gram mandelmassa
110 gram äggvita
280 gram florsocker
2 msk malen kardemumma

Vaniljsmörkräm
200 gram smör
180 gram florsocker
1 vaniljstång, urskrapad
1 äggula

Dekoration
florsocker

Sätt ugnen på 150 grader.

1. Kör mandelmassan i köksassistenten med vinge och tillsätt lite av äggvitan i taget så det inte blir några klumpar. Kör till en jämn smet.
2. Tillsätt florsocker och malen kardemumma och blanda ihop allt till en trögflytande smet.
3. Häll smeten i en spritspåse med tyll och spritsa ut runda macarons stora som en femkrona på bakplåtspapper på en plåt.
4. Baka av dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt dem sedan svalna helt.
5. Om de inte lossnar från bakplåtspappret så kan man lägga in dem i frysen snabbt så lossnar de mycket lättare.

Vaniljsmörkräm

6. Vispa upp smöret ordentligt och tillsätt florsocker, urskrapad vaniljstång och äggula och vispa upp länge i köksassistenten med vinge så smörkrämen blir vit och fluffig.
7. Spritsa smörkrämen på en av macaronbottnarna och lägg på en till och pressa ihop dem försiktigt.

Dekoration
8. Sist pudrar du lite florsocker på alla semlemacaronerna






1 kommentar:

  1. Hej
    Vilka härliga recept och fina foto !
    Så glad att jag hittade in till dig här.
    Tack för all inspiration :) / Christina

    SvaraRadera