Du behöver...
Cirka 12 muffins
125 g smör
1 dl mjölk
3 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
35 g marsanpulver
1 tsk kardemumma, malen
2 konserverade päronhalvor i sockerlag
Päronsmörkräm
50 g vit choklad
150 g mjukt smör
250 g florsocker
1 msk päronessens
Dekoration
päron och löv i marsipan
vita strösselpärlor
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.
1. Ta fram en kastrull och väg upp smöret och mät upp mjölken, värm upp det rejält men låt det ej koka.
2. Ta fram en skål och rör ihop socker och ägg lätt.
3. Mät upp de torra ingredienserna och sikta i de i äggsmeten tillsammans med den uppvärmda mjölkblandningen. Rör till en slät konsistens och låt smeten mogna på en sval plats, gärna över natten.
6. Ta fram smeten nästa dag och rör runt i den innan du fyller upp formarna så bär den upp de konserverade päronen bättre.
7. Fyll upp 2/3-delar av formarna med smeten.
8. Hacka de konserverade päronen i bitar och strö lite av dem i varje form.
9. Baka av muffinsen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, kolla med sticka så de är färdiga, de ska inte vara kladdiga.
10. Låt de svalna och under tiden gör du päronsmörkrämen.
Päronsmörkräm
11. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något.
12. Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
13. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med päronessensen och vispa ganska länge tills att smörkrämen blir fluffig och len.
Dekoration
14. Spritsa muffinsen med päronsmörkrämen och dekorera med ett litet päron och löv som du modellerat i grön marsipan. Strö några vita strösselpärlor på och sikta sist lite florsocker på.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar