torsdag 12 december 2013

Pepparkaksrulltårta med lingonfrosting



Du behöver...

1 Rulltårta
3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor

Lingonfrosting
60 g mjukt smör
100 g philadelphiaost
6 dl florsocker
1/2 dl frysta lingon

Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.

1. Ta fram en långpanna och klä den med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt i cirka 5 minuter.
3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dem i äggsmeten och blanda ihop med luftiga tag.
4. Häll smeten i långpannan och grädda den i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Håll koll på den för den bränns väldigt lätt.
5. Låt rulltårtsbottnen svalna och gör lingonfrostingen under tiden.
6. Tärna smöret och lägg det i en skål. Tillsätt philadelphiaosten och florsockret och vispa till en jämn frosting. Sist rör du ner dom frysta lingonen försiktigt så det blir en lätt rosa ton och lingonen mosas ej helt.
7. Bred ut lingonfrostingen över rulltårtsbottnen.
8. Rulla ihop rulltårtan och tryck lite försiktigt så den blir jämn.
9. Ett tips för att enkelt få fina bitar rulltårta är att lägga den i frysen ett tag så den stelnar lite, då blir det inte lika kladdigt när man skär upp den.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar