onsdag 26 juni 2013
Caramel shortcake
Du behöver...
Botten
125 gram mjukt smör
240 gram vetemjöl
45 gram socker
Kola
175 gram smör
180 gram socker
3 dl grädde
1/2 dl sirap
Topping
200 gram Lindt a touch of sea salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten
1. Väg upp mjukt smör, vetemjöl och socker i en skål och knåda ihop ingredienserna väl.
2. Tryck ut degen i en form som är 20x30 cm i ett jämnt lager på botten.
3. Baka av botten i cirka 20 minuter, ta sedan ut den och låt den svalna helt.
Kola
4. Väg upp alla ingredienserna och lägg dem i en kastrull.
5. Koka upp kolan och låt den sedan småkoka i cirka 45 minuter.
6. Gör ett kulprov, kolan skall vara ganska lös men du skall kunna göra en kula.
7. Häll den färdiga kolan över kakbottnen i ett jämnt lager och ställ in formen i kylen tills att kolan stelnat och är helt kall.
Topping
8. Smält chokladen över ett vattenbad och häll den sedan över kolan i formen och bred ut den jämt över.
9. Ställ in formen i kylen igen och låt allt stelna ordentligt innan du tar ut den och skär kakan i rutor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar