söndag 24 mars 2013

Kladdkakscupcakes med vit chokladfrosting



Du behöver...


Cirka 40 minicupcakes
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
200 g mörk choklad 70%
100 g smör
2 msk starkt kaffe

Vit chokladfrosting
100 g vit choklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker

Dekoration
färska hallon

Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. 
2. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål.
3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. 
4. Smält smöret i en kastrull och rör ner kaffet. 
5. Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser med luftiga tag.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. De ska sjunka ner i mitten efter att man har tagit ut dem. Låt svalna.
8. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något. 
9. Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
10. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len.
11. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med ett hallon.





5 kommentarer:

  1. Men åh vilka näpna cuppisar. Vad har du använt för tyll på dessa? Fin blogg du har!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Suzanne :-) Jag har använt Wiltons tyll nummer 6B till dessa.

      Radera
  2. Hej! Jättesöta muffins! Är dessa i miniformat? Om inte, funkar receptet för att göra dom i miniformat?

    SvaraRadera