lördag 6 april 2013

Chokladtårta med nutellafrosting



Du behöver...

Tårtbotten
6 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
125 g smör
2 dl filmjölk
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 nypa salt
3 msk pepparkakskrydda

Nutellafrosting
1 1/2 dl nutella
8 dl florsocker
1 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
300 g philadelphiaost
2 msk starkt kaffe

Vit chokladfrosting
100 g vit choklad
150 g smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker

Fyllning
färska hallon

Dekoration
riven vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
2. Smält smöret och rör i filmjölken, blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och pepparkakskrydda. Sikta och vänd försiktigt ner detta i smeten.
4. Smörj 3 stycken springformar i teflon med löstagbar kant.
5. Grädda bottnarna i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig men var försiktig så att inte kakan gräddas för länge och blir torr.
6. Stjälp upp tårtbottnarna på ett bakplåtspapper.
7. Rör nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffe och rör frostingen krämig.
8. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna något.
9. Vispa upp smöret riktigt krämigt och tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
10. Väg upp florsocker och tillsätt det tillsammans med philadelphiaosten och vispa det ganska länge tills att frostingen blir fluffig och len.
11. Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred på ett lager med vit chokladfrosting.
12. Placera ut hallon på lagret med vit chokladfrosting och lägg den andra tårtbottnen på.
13. Bred på nutellafrosting på det andra lagret och placera ut hallon på nutellafrostingen.
14. Lägg på den sista tårtbottnen och bred på nutellafrostingen i ett jämnt lager över hela tårtan.
15. Spritsa resten av den vita chokladfrostingen på tårtan och riv lite vit choklad på toppen som dekorering.






2 kommentarer: