CIRKA 16 ST |
INGREDIENSER
NOUGATCUPCAKES:
150 g smör
2 dl socker
1/2 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl gräddfil
75 g nougat
NUTELLAFROSTING:
1 1/2 dl nutella
8 dl florsocker
1 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
300 g philadelphiaost
Rivet skal av 1 apelsin.
2 msk pressad apelsinsaft
DEKORERING:
vit choklad
påskägg
skumkycklingar
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
GÖR SÅ HÄR:
Vispa smör, socker och muscovadosocker vitt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt i mellan varje ägg. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd sedan ner dom i smeten. Tillsätt sist gräddfilen och nougaten som är delad i små bitar och blanda med luftiga tag.
Lägg pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem med 2/3 delar smet. Grädda cupcakesen i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. |
NUTELLAFROSTING:
Rör ihop nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker, philadelphiaost och rivet apelsinskal. Tillsätt pressad apelsinsaft och vispa frostingen riktigt len och krämig.
Spritsa cupcakesen med nutellafrostingen. |
DEKORERING:
Hyvla vit choklad och lägg det som ett fågelbo på nutellafrostingen. Placera skumkycklingen och påskäggen på fågelboet, servera och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar