tisdag 17 januari 2012

Peanut butterfly cupcake

CIRKA 24 ST

INGREDIENSER

CHOKLADCUPCAKES:
5 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk salt
225 g mjukt smör
4 3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
4 ägg
2 dl mjölk

JORDNÖTSFROSTING:
1  1/2 dl jordnötssmör
4 dl florsocker
4 msk kakao
200 g philadelphiaost
2 msk mjölk

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.


Viktigt! är att ALLA ingredienser är rumsvarma, 
annars skär sig smeten.

GÖR SÅ HÄR:
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en skål. Vispa smöret krämigt. Tillsätt socker och vaniljsocker, vispa ljust och pösigt ( ca 5 min).
Tillsätt sedan äggen, ett i taget under fortsatt vispning.
Sikta ner mjölblandningen lite i taget, varva med mjölken. Rör till en jämn och fin cupcakesmet.


Lägg formar i en muffinsplåt och fördela smeten jämt i dom.
Grädda dem mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Låt svalna på galler.
JORDNÖTSFROSTING:
Ta fram en skål och mät upp alla ingredienserna. Vispa till en len och krämig frosting. Fyll en spritspåse med jordnötsfrostingen.

Skär ut ett håll i cupcakesen med en kniv och behåll locken.
Spritsa i en klick jordnötsfrosting i varje cupcake.
Skär locken mitt itu och placera dem som små fjärilsvingar på cupcakesen. Dekorera med jordnötter som ovan så det ser ut som fjärilens spröt.
Eller så kan du göra så här 
och då räcker jordnötsfrostingen till 12 cupcakes.

4 kommentarer:

  1. Jättegoda, stod en till mig här på jobbet idag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra! sa till Jim att han faktiskt MÅSTE spara en till dig ;-)

      Radera
  2. Hej! Jag har en liten fråga. Där det står alla ingredienser till frostningen så står det, 11/2 dl jordnötssmör. Jag förstår inte riktigt vad du menar där, är det 11,5 dl jordnötssmör eller är det 11 delat 2 dl eller vad menar du?? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. 1 1/2 dl jordnötssmör skall det vara och inget annat :-) det skall vara ett mellanslag där, skall genast fixa detta.

      MVH Linda-Marie

      Radera