söndag 9 oktober 2011

Gammaldags vaniljsås

CIRKA 4 PORTIONER

INGREDIENSER

2 1/2 dl mjölk
1/2 vaniljstång
1/2 dl socker
4 äggulor
1/2 dl majsstärkelse
2 msk smör
2 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR:
Koka upp mjölk med delad urskrapad vaniljstång. Lyft ur stången efter uppkoket. Vispa socker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt. Slå över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, häll över i en kall skål när blandningen tjocknat ordentligt. Smält smöret i den varma krämen under vispning. Kyl den i kylskåp. Lättvispa grädden och vänd ihop den med krämen till en fluffig vaniljsås. Servera den gärna till en äppelpaj.

2 kommentarer:

  1. Underbar sås! Ska øveraska alla tjejerna på jobbet med æppelkaka med denna goda vajilsås. tror inte det kan slå fel.

    SvaraRadera
  2. Ja den slår verkligen halvfabrikatet man köper i affären med hästlängder.

    SvaraRadera