fredag 4 maj 2012

Mississippi mud cupcakes

CIRKA 12 ST

INGREDIENSER

2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
200 g mörk choklad 70%
100 g smör
2 msk starkt kaffe

NUTELLASMÖRKRÄM:
200 g mjukt smör
4 msk nutella
3 1/2 dl florsocker

DEKORATION:
mini-marshmallows
chokladsås

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.

GÖR SÅ HÄR:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. 
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Smält smöret i en kastrull och rör ner kaffet. Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser med luftiga tag.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt
och fyll formarna till 2/3 med smet.
 
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
De ska sjunka ner i mitten efter att man har tagit ut dem.
Låt svalna.
Ta fram smöret en stund innan så det är rumsvarmt. Vispa smör och nutella riktigt krämigt och fluffigt. Tillsätt florsocker lite i taget och vispa till en fluffig smörkräm.

Spritsa varje cupcake med lite nutellasmörkräm.

DEKORATION:
Placera mini-marschmallowsen på smörkrämen och spritsa till sist lite chokladsås på toppen.

2 kommentarer:

  1. Hej Linda-Marie! Maste bara fa saga att du har en super blogg! Hittade den igar nar jag letade efter ett recept pa dromrulltarta. Du har sa manga bra tips och ideer, nu kliar de i fingrarna att prova nagra av recepten :)
    Vart hittar du alla roliga kakformar och muffin/cupcake formar?

    Tack for en inspirerande blogg!! Keep up the good work! :)

    /Linnea

    Ps. Rulltartan vart kanon bra!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Linnea =) köper muffinsformarna på bla lagerhouse, åhlens och div inredningsbutiker. Det är jättekul att baka men bakverken får det där lilla extra när man kollar på dem om man leker med useendet också :-)
      Hoppas du hittat något mer roligt på min blogg och tack för de värmande kommentarerna. Kram

      Radera