söndag 18 september 2011

Smulpaj med äpplen

Cirka 4-6 portioner
Ingredienser

4-5 äpplen
1 msk kanel
1/2 dl vit sirap
150 g smör
3 dl havregryn
3 dl mjöl
3 dl socker

Sätt ugnen på 175 grader.


Gör så här:
Börja med att skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i bitar och lägg dem i en pajform.
Häll kanelen över äpplena i pajformen och blanda väl, ringla sirapen över kaneläpplena.


Ta fram en bunke och blanda havregryn, mjöl och socker. Vispa smöret krämigt och blanda sedan i de torra ingredienserna tills att det blir en smuldeg.



Smula sedan smuldegen över äpplena och grädda den i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills att smuldegen fått fin färg.

Servera äppelpajen med gammaldags vaniljsås

1 kommentar:

  1. Hej och tack för kommentaren i min blogg! =)

    Kämpa är ett bra ord, så det blir inga långa besök i din blogg även om jag kikar in... godsakerna kan säkert fastna på kroppen bara av att se på dem ;)

    Men jag ser att du gör många GODA grejer!!! =D

    Kram o hej, Lotta

    SvaraRadera