Cirka 4-6 portioner |
Ingredienser
4-5 äpplen
1 msk kanel
1/2 dl vit sirap
150 g smör
3 dl havregryn
3 dl mjöl
3 dl socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör så här:
Börja med att skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i bitar och lägg dem i en pajform.
Häll kanelen över äpplena i pajformen och blanda väl, ringla sirapen över kaneläpplena.
Börja med att skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i bitar och lägg dem i en pajform.
Häll kanelen över äpplena i pajformen och blanda väl, ringla sirapen över kaneläpplena.
Ta fram en bunke och blanda havregryn, mjöl och socker. Vispa smöret krämigt och blanda sedan i de torra ingredienserna tills att det blir en smuldeg.
Smula sedan smuldegen över äpplena och grädda den i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills att smuldegen fått fin färg.
Servera äppelpajen med gammaldags vaniljsås |
Hej och tack för kommentaren i min blogg! =)
SvaraRaderaKämpa är ett bra ord, så det blir inga långa besök i din blogg även om jag kikar in... godsakerna kan säkert fastna på kroppen bara av att se på dem ;)
Men jag ser att du gör många GODA grejer!!! =D
Kram o hej, Lotta