onsdag 14 september 2011

Hanoffeepaj



Ingredienser:


100 g smör
200 g digestivekex
1 burk kondenserad mjölk
500 g färska hallon
2 1/2 dl vispad grädde
25 g riven mörk choklad


Gör så här:


Ta bort pappret på burken med kondenserad mjölk och ställ den i en stor gryta. 
Häll på vatten och se till att den täcks helt. Låt koka i minst 3 timmar i sin egen burk. 
Det är väldigt viktigt att hela tiden fylla på vatten så att burken är täckt, annars kan det sprängas och då får man skrapa kola i hela köket. 
Smält smöret och krossa digestivekexen, blanda samman och tryck ut i en form.
När den kondenserade mjölken kokat färdigt, ju längre den kokar desto segare kola, så kyler du den under kallt vatten. 
Öppna sedan burken och bred kolan på botten av digestivekex. 
Häll på hallonen. 
Vispa grädden och bred den över. Dekorera med riven choklad. 


Tips!


Det går också alldeles utmärkt att göra Banoffeepaj, byt bara ut hallonen mot 3-4 skivade bananer, lika mumsig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar