torsdag 11 augusti 2011

Banan och chokladpaj


Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 ägg
200 g schweizernötchoklad
3-4 bananer

Sätt ugnen på 175 grader.

Rör ihop dom torra ingredienserna i en skål.
Smält smöret och häll i det med dom torra ingredienserna och ägget, rör runt tills att det blir en len smet.
Tryck ut smeten i en pajform.
Skiva bananerna och lägg dem på pajsmeten men låt det vara ca 1 cm från kanten.
Hacka chokladen fint och strö den på bananerna.
Låt pajen sedan gräddas i mitten av ugnen i cirka 30 min.



Innan gräddning.
Servera gärna pajen med vaniljglass när den är färdig men låt den bli ljummen för det är då den är som godast.

1 kommentar:

  1. Kanongod, den kommer göras många gånger här hemma :)

    SvaraRadera