Cirka 8 stora cupcakes |
Muffins:
125 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
2 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde
1/2 liter jordgubbar
100 g vit choklad
Vit chokladfrosting:
60 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör så här:
Vispa smöret och sockret ljust och pösigt.
Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål, sikta ner i äggsmeten.
Blanda i grädden, hacka chokladen och tillsätt den i smeten också, blanda försiktigt.
Fortsätt röra tills smeten blir alldeles slät och jämn.
Fördela 2/3 smet i formarna.
Rensa jordgubbarna och dela dem i fyra delar.
Tryck ner ett par delar i varje form.
Tips!
Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och då tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och då tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills muffinsen fått en fin färg.
Vit chokladfrosting:
Vispa smöret och philadelphiaosten krämigt.
Rör i någon dl av florsockret och vaniljsockret.
Bryt chokladen i mindre delar och smält den över vattenbad.
Låt chokladen svalna innan du rör i den i blandningen. Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt mer florsocker om frostingen känns för lös.
Dekorera med en hel eller halv jordgubbe på varje cupcake.
Du kan eventuellt låta frostingen stå ett tag i kylskåpet innan du spritsar för att få den fastare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar