lördag 14 november 2020

Rågsurdegsbaguetter med rostade valnötter & flingsalt


Du behöver...

500 gram vatten, kallt
25 gram färsk jäst 
570 gram vetemjöl special
210 gram grovt rågmjöl
20 gram olivolja
150 gram surdeg råg
100 gram rostade valnötter
15 gram salt

Topping
Flingsalt

Sätt ugnen på 260 grader.

1. Slamma jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser utom salt.
2. Knåda degen i köksassistenten i cirka 10 minuter, tillsätt efter det saltet och de rostade valnötterna och kör ytterligare cirka 2 minuter.
3. Låt jäsa i oljad låda med lock i kylskåpet över natten.
4. Ta ut lådan från kylskåpet och gör ett treslag med degen och låt den vila i cirka 60 minuter.
5. Häll upp degen på mjölat bakbord. Kubba fyra baguetter och tvista dem och lägg dem på bakplåtspapper på en varm bakplåt som fått värmas till 260 grader med ugnen. 

Topping

7. Strö flingsalt på baguetterna.
8. Sänk ugnen till 220 grader och sätt in plåten. Häll ett halvt glas med vatten på botten av ugnen, så får du en liknande ångfunktion som får brödet att få en fin skorpa. Baka av i cirka 25-30 minuter.
9. Låt baguetterna svalna på bakgaller.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar