söndag 25 oktober 2020

Tekakor i långpanna



Du behöver...

50 gram färsk jäst
75 gram smör
3 dl mjölk
2 dl vatten
3 msk socker
2 tsk salt
1 ägg
800 gram vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten, vätskan ska va lite ljummen. Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen lösts.
2. Tillsätt socker, salt och ägg och blanda runt.
3. Tillsätt vetemjöl, degen ska bli smidig så tillsätt inte för mycket mjöl, för då blir brödet lätt torrt. Kör degen med degkrok i en köksassistent i cirka 7-10 minuter.
4. Låt jäsa övertäckt cirka 30 minuter.
5. Kavla ut eller platta ut degen till en rektangel och lägg i en plåt. Skär rutor ner till botten av plåten och nagga med en gaffel. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
6. Baka av tekakorna i cirka 20 minuter tills brödet få fin färg. Knacka gärna på det, det skall låta lite ihåligt när du knackar på det.
7. Låt brödet svalna innan du tar isär brödet och skär i det.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar