torsdag 2 januari 2014

Busenkelt bröd i Karott



Du behöver...

3 dl rågsikt
3 dl vetemjöl special
1 tsk anis
1 tsk fänkål
2 tsk bikarbonat
4 dl mjölk
1 dl brödsirap
3 msk lingon

Sätt ugnen på 200 grader varmluftsugn.

1. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke.
2. Gör likadant med de flytande ingredienserna.
3. Använder du en köksassistens så sätt igång den med de torra ingredienserna i bunken och häll i de flytande ingredienserna och kör tills allt blandats till en smet.
4. Gör du det för hand eller med elvisp så häll i de torra ingredienserna i de flytande ingredienserna och rör tills det har blandats ordentligt.
5. Smörj en stor konformad karott med smör och ströbröd ordentligt.
6. Häll i smeten i karotten och dra upp smeten på kanterna för att få ett jämnt och fint bröd.
7. Dekorera gärna brödet med lite grovt rågmjöl.
8. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter, sätt i en termometer när brödet varit i ugnen i cirka 30 minuter. När brödet når 98 grader är det färdigt att tas ut. Märker du att brödet får en mörk yta kan du lägga folie på så det inte bränns. Höjer sig brödet på ena kanten och ytan har hunnit bli hård kan man dra några snitt på ytan så får brödet en rustik jämn form.





Dessa fina Karotter hittar du på www.karott.se och de finns i alla möjliga former. 
De är perfekta till bakning, matlagning och inredning. Klicka på länken och gå in och titta, garanterar att man hittar något man vill ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar