lördag 4 augusti 2012

Brownie med caschewnötter och färska hallon

1 LÅNGPANNA

INGREDIENSER

BASRECEPT BROWNIE:
350 g mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl

FUDGEGLASYR:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad 70%

GARNERING:
caschewnötter
färska hallon

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.

GÖR SÅ HÄR:
Vispa smör och socker vitt och poröst. Blanda i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

FUDGEGLASYR:
Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader. hacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
Bred glasyren över kakan som svalnat och strö över caschewnötter. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor. 
Servera med färska hallon och eventuellt med lite vaniljglass.

2 kommentarer: