fredag 26 juli 2013

Daimfluff



Du behöver...

Räcker till 12 st daimrulltårtsbakelser
3 dl grädde
1 st dubbeldaim

1. Hacka gärna daimen i mindre bitar, de går då fortare när man smälter dom.
2. Värm grädden försiktigt och blanda ner daimen, låt smälta på svag värme det får nämligen absolut inte koka.
3. Låt blandningen bli helt kall i kylskåpet, gärna över natten.
4. Vispa upp till en lite mer fluffigare konsistens. Späd med mer grädde om den är för tjock.

fredag 19 juli 2013

Banoffepaj




Du behöver...

Kexbotten

250 gram digestivekex
100 gram smält smör

Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk
2-3 bananer
3 dl grädde

Topping
1 dubbeldaim

Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.

1. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
2. Tryck ut blandningen i botten på en ugnsfast form.
3. Grädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

Fyllning

4. Bre över den karamelliserade mjölken över kexbottnen.
5. Skiva bananerna och lägg dem på kolan.
6. Vispa grädden och bre den över bananerna.

Topping

7. Krossa daimen och strö den över banoffepajen.