tisdag 9 augusti 2011

Morotsrulltårta



Du behöver...

3 ägg
180 gram socker
2 st fint rivna morötter
60 gram potatismjöl
45 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära

Cream cheese lime frosting
60 gram smör
100 gram philadelphiaost
240 gram florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal och saft av en lime

Sätt ugnen på 175 grader.

1. 
Vispa ägg och socker riktigt poröst, blanda sedan i de rivna morötterna.
2. Väg och mät upp de torra ingredienserna noga i en skål och sikta ner i äggsmeten och rör sedan om försiktigt.
3. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och baka av mitt i ugnen i cirka 5-8 minuter.
4. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Pensla pappret som kakan har bakats på med lite kallt vatten och drag bort pappret. Låt kakan svalna.

Cream cheese lime frosting

5. Väg och mät upp alla ingredienser och kör ihop dem i en köksassistent med vinge till en jämn och krämig frosting. 
6. Bred ut ett jämnt lager av frostingen över kakan och rulla ihop kakan till en rulle och lägg den i frysen en stund så att den stelnar. Det blir mycket lättare att skära fina bitar av den när den är halvfrusen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar