söndag 15 december 2013

Vit chokladfudge



Du behöver...

1 1/2 dl vispgrädde
450 gram socker
150 gram smör
2 msk honung
100 gram vit choklad
3 tsk vaniljsocker

Tillagning

1. Värm försiktigt grädde och socker i en tjockbottnad kastrull, rör försiktigt med en slev tills sockret löst sig.
2. Tillsätt smör och honung under omrörning, låt koka utan lock till 116°. 
3. Ta kastrullen från plattan och rör ner vit choklad och vaniljsocker, vispa tills smeten är krämig.
4. Häll upp massan i en form med raka kanter, ca 22x18 cm täckt med bakplåtspapper. Låt svalna helt och ställ gärna in fudgen i kylskåpet över natten.
5. Skär med oljad vass kniv fyrkantiga bitar, förvara bitarna i plastlådor med lock i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar