Sidor
▼
söndag 21 september 2014
Jordnöt & kolapaj
Du behöver...
Pajskal
200 gram jordnötssmör
50 gram smör
90 gram vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljust muscovadosocker
Fyllning
200 gram mjölkchoklad
2 st äggulor
3 msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Dekoration
Kolasås
Hackade jordnötter
Hackad choklad
Sätt ugnen på 180 grader.
Pajskal
1. Mät upp alla ingredienser till pajskalet och kör ihop de snabbt i en köksmaskin till en deg.
Tryck ut degen med baksidan av en matsked i en pajform med löstagbar kant. Låt pajskalet stå kallt i minst 30 minuter.
2. Baka av pajskalet i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter och låt det sedan svalna helt.
Fyllning
3. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och låt chokladen svalna något.
4. Rör ner äggulorna i chokladen, en i taget.
5. Tillsätt jordnötssmöret och rör till en jämn smet.
6. Vispa grädden och vaniljsockret lite lätt och rör ner det försiktigt i chokladblandningen.
7. Fördela fyllningen i det kalla pajskalet.
8. Dekorera pajen med kolasås hackade jordnötter och lite hackad choklad.
9. Låt pajen stå kallt några timmar innan servering.
Rabattkoder är ett utmärkt sätt att belöna kunder som hjälper dig marknaden genom att registrera dig för ditt nyhetsbrev eller lämna feedback på din kupongerna.
SvaraRadera