fredag 7 juli 2017

Jordgubbsmuffins med lemoncurd & crumble



Du behöver...

125 gram smör
100 gram mjölk
275 gram socker
125 gram ägg
225 gram vetemjöl
10 gram bakpulver
40 gram marsanpulver
15 gram citronsaft

Fyllning
färska jordgubbar
lemoncurd

Crumble
75 gram smör
60 gram havregryn
60 gram vetemjöl
90 gram socker

1. Värm smör och mjölk men låt det inte koka upp.
2. Blanda socker och ägg lätt.
3. Sikta i de torra ingredienserna i äggblandningen.
4. Samtidigt som du rör ihop ingredienserna så häll sakta i den uppvärmda mjölkblandningen som fått svalna något och rör ihop till en slät konsistens.
5. Tillsätt sist citronsaften och rör ihop.
6. Låt smeten mogna i kylskåpet tills nästa dag.

Crumble

7. Väg upp havregryn, vetemjöl och socker i en skål.
8. Tärna smöret och nyp ihop med de andra ingredienserna tills det blir en smuldeg.
9. Ta fram smeten från kylskåpet och rör runt i den, på så sätt bär den bättre upp jordgubbarna.
10. Fyll muffinsformarna till cirka hälften med smet.

Fyllning

11. Häll lemoncurden i en spritspåse och spritsa i en klick i mitten på varje muffins.
12. Hacka jordgubbarna och lägg några på varje muffins.
13. Strö lite crumble på toppen av varje muffins.

Sätt ugnen på 190 grader.

14. Baka av muffinsen i cirka 25 minuter.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar