söndag 4 juni 2017

Chocolate chip cookies med sockerrostade hasselnötter



Du behöver...

230 gram smör
170 gram socker
120 gram farinsocker
330 gram vetemjöl
7 gram bikarbonat
3 gram vaniljsocker
3 gram salt
1 ägg
125 gram hackade sockerrostade hasselnötter
300 gram mjölkchokladknappar

Sätt ugnen på 200 grader.

Sockerrostade hasselnötter
1. Hacka 125 gram skalade hasselnötter och lägg dem i en ugnsform.
2. Strö 15 gram florsocker över nötterna och tillsätt 15 gram vatten och rör ihop.
3. Rosta nötterna i 200 grader i ugnen och rör runt i nötterna lite då och då.
4. När de fått fin färg så ta ur dem ur ugnen och sprid ut dem så de inte klumpar ihop sig och låt de svalna till innan du använder dem till kakorna.


Sänk ugnen till 190 grader.

1. Vispa smör, socker och farinsocker poröst.
2. Väg upp de torra ingredienserna i en bunke och blanda dem väl.
3. Rör ner ägget i smörblandningen och tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en deg.
4. Blanda i de sockerrostade hackade hasselnötterna och chokladknapparna i degen och fördela jämnt i degen.
5. Rulla kakdegen till bollar och lägg dem glest på bakplåtar med bakplåtspapper och tryck till bollarna lite innan avbakning.
6. Baka av kakorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg.
7. Låt kakorna svalna en aning och ät dem ljumna med ett glas mjölk.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar