måndag 23 november 2015

Pepparkaksmuffins med vit choklad



Du behöver...

Cirka 12 muffins
125 gram smör
1 dl mjölk
3 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 påse pepparkakskryddor
1 msk bakpulver
35 g marsanpulver
100 g vita chokladknappar

Dekoration
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.

1. Ta fram en kastrull och väg upp smöret och mät upp mjölken, värm upp det rejält men låt det ej koka.
2. Ta fram en skål och rör ihop socker och ägg lätt.
3. Mät upp de torra ingredienserna och sikta i de i äggsmeten tillsammans med den uppvärmda mjölkblandningen.
4. Rör sist försiktigt ner de vita chokladknapparna och låt smeten mogna på en sval plats, gärna över natten.
5. Fyll upp 2/3-delar av formarna med smeten.
6. Baka av muffinsen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, kolla med sticka så de är färdiga, de ska inte vara kladdiga.

Dekoration

7. När muffinsen svalnat så sikta lite florsocker på.