söndag 21 september 2014

Jordnöt & kolapaj



Du behöver...

Pajskal
200 gram jordnötssmör
50 gram smör
90 gram vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljust muscovadosocker

Fyllning
200 gram mjölkchoklad
2 st äggulor
3 msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Dekoration
Kolasås
Hackade jordnötter
Hackad choklad

Sätt ugnen på 180 grader.

Pajskal

1. Mät upp alla ingredienser till pajskalet och kör ihop de snabbt i en köksmaskin till en deg.
Tryck ut degen med baksidan av en matsked i en pajform med löstagbar kant. Låt pajskalet stå kallt i minst 30 minuter.
2. Baka av pajskalet i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter och låt det sedan svalna helt.

Fyllning

3. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och låt chokladen svalna något.
4. Rör ner äggulorna i chokladen, en i taget.
5. Tillsätt jordnötssmöret och rör till en jämn smet.
6. Vispa grädden och vaniljsockret lite lätt och rör ner det försiktigt i chokladblandningen.
7. Fördela fyllningen i det kalla pajskalet.
8. Dekorera pajen med kolasås hackade jordnötter och lite hackad choklad.
9. Låt pajen stå kallt några timmar innan servering.