torsdag 2 maj 2013

Snickers cupcake


Du behöver...

Cirka 20 cupcakes
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
200 g mörk choklad 70%
100 g smör
2 msk starkt kaffe

Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk

1 1/2 dl jordnötssmör
4 dl florsocker
4 msk kakao
200 g philadelphiaost
2 msk mjölk

Dekorering
jordnötter
karamelliserad mjölk

Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.

Cupcakes

1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.
2. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål.
3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.
4. Smält smöret i en kastrull och rör ner kaffet.
5. Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser med luftiga tag.
6. Placera ut aluminiumformar på en plåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. De ska sjunka ner i mitten efter att man har tagit ut dem. Låt svalna.

Fyllning

8. Öppna den karamelliserade mjölken och ta en sked och fyll hålen i cupcaksen med den, spara lite till dekoreringen.


9. Ta fram en skål och mät upp alla ingredienserna. Vispa till en len och krämig frosting.
10. Fyll en spritspåse med jordnötsfrostingen och spritsa den på cupcakesen.

Dekorering

11. Ta den karamelliserade mjölken som du sparade och fyll en liten spritspåse och spritsa på cupcakesen.
12. Hacka jordnötter grovt och dekorera varje cupcake med det.