CIRKA 8-10 PORTIONER |
INGREDIENSER
MOROTSTÅRTBOTTEN:
3 ägg
2 dl socker
2 st fint rivna morötter
3/4 dl potatismjöl
3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
2 dl socker
2 st fint rivna morötter
3/4 dl potatismjöl
3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime.
200 g philadelphiaost
GARNERING:
hallon
blåbär
citronmeliss
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER
GÖR SÅ HÄR:
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan i de rivna morötterna.Blanda de torra ingredienserna noga i en skål och sikta ner i äggsmeten och rör sedan om försiktigt.
Häll ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda den på nedre delen av ugnen i cirka 6 min.
Ställ åt sidan och låt svalna.
CREAM CHEESE LIME FROSTING:
Ta fram smöret och lägg det i en bunke och låt det bli rumsvarmt. Häll sedan i florsocker, vaniljsocker, skal av 1 lime och philadelphiaosten och vispa till en jämn och krämig frosting.
Ta fram smöret och lägg det i en bunke och låt det bli rumsvarmt. Häll sedan i florsocker, vaniljsocker, skal av 1 lime och philadelphiaosten och vispa till en jämn och krämig frosting.
Dela morotstårtbotten i två lika delar och lägg den ena delen på ett serveringsfat och bred på 1/3 del av cream cheese frostingen.
Lägg på den andra delen och bred på resten av frostingen.
GARNERING:
Lägg hallonen och blåbären på tårtan och garnera till sist med några citronmelissblad.
Den här tårtan blev väldigt god med sötman från morotstårtbottnen ihop med den syrliga frostingen och de färska bären. Servera och njut! |