torsdag 9 augusti 2012

Morotstårta med cream cheese lime frosting och färska bär

CIRKA 8-10 PORTIONER

INGREDIENSER

MOROTSTÅRTBOTTEN:
3 ägg
2 dl socker
2 st fint rivna morötter
3/4 dl potatismjöl
3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära

120 g mjukt smör
8 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime.
200 g philadelphiaost

GARNERING:
hallon
blåbär
citronmeliss

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER

GÖR SÅ HÄR:
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan i de rivna morötterna.
Blanda de torra ingredienserna noga i en skål och sikta ner i äggsmeten och rör sedan om försiktigt.
Häll ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda den på nedre delen av ugnen i cirka 6 min.
Ställ åt sidan och låt svalna.

CREAM CHEESE LIME FROSTING:
Ta fram smöret och lägg det i en bunke och låt det bli rumsvarmt. Häll sedan i florsocker, vaniljsocker, skal av 1 lime och philadelphiaosten och vispa till en jämn och krämig frosting.


Dela morotstårtbotten i två lika delar och lägg den ena delen på ett serveringsfat och bred på 1/3 del av cream cheese frostingen.
Lägg på den andra delen och bred på resten av frostingen.

GARNERING:
Lägg hallonen och blåbären på tårtan och garnera till sist med några citronmelissblad.

Den här tårtan blev väldigt god med sötman
från morotstårtbottnen ihop med den syrliga
frostingen och de färska bären.

Servera och njut!

lördag 4 augusti 2012

Brownie med caschewnötter och färska hallon

1 LÅNGPANNA

INGREDIENSER

BASRECEPT BROWNIE:
350 g mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl

FUDGEGLASYR:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad 70%

GARNERING:
caschewnötter
färska hallon

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.

GÖR SÅ HÄR:
Vispa smör och socker vitt och poröst. Blanda i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

FUDGEGLASYR:
Koka upp vispgrädde, mjölk och sirap. Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader. hacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
Bred glasyren över kakan som svalnat och strö över caschewnötter. Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i rutor. 
Servera med färska hallon och eventuellt med lite vaniljglass.