CIRKA 12 ST |
INGREDIENSER
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
200 g mörk choklad 70%
100 g smör
2 msk starkt kaffe
NUTELLASMÖRKRÄM:
200 g mjukt smör
4 msk nutella
3 1/2 dl florsocker
DEKORATION:
mini-marshmallows
chokladsås
chokladsås
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
GÖR SÅ HÄR:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Smält smöret i en kastrull och rör ner kaffet. Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser med luftiga tag.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. |
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. De ska sjunka ner i mitten efter att man har tagit ut dem. Låt svalna. |
Ta fram smöret en stund innan så det är rumsvarmt. Vispa smör och nutella riktigt krämigt och fluffigt. Tillsätt florsocker lite i taget och vispa till en fluffig smörkräm.
Spritsa varje cupcake med lite nutellasmörkräm. |
DEKORATION:
Placera mini-marschmallowsen på smörkrämen och spritsa till sist lite chokladsås på toppen.