fredag 4 maj 2012

Mississippi mud cupcakes

CIRKA 12 ST

INGREDIENSER

2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
200 g mörk choklad 70%
100 g smör
2 msk starkt kaffe

NUTELLASMÖRKRÄM:
200 g mjukt smör
4 msk nutella
3 1/2 dl florsocker

DEKORATION:
mini-marshmallows
chokladsås

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.

GÖR SÅ HÄR:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en skål. 
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Smält smöret i en kastrull och rör ner kaffet. Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser med luftiga tag.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt
och fyll formarna till 2/3 med smet.
 
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
De ska sjunka ner i mitten efter att man har tagit ut dem.
Låt svalna.
Ta fram smöret en stund innan så det är rumsvarmt. Vispa smör och nutella riktigt krämigt och fluffigt. Tillsätt florsocker lite i taget och vispa till en fluffig smörkräm.

Spritsa varje cupcake med lite nutellasmörkräm.

DEKORATION:
Placera mini-marschmallowsen på smörkrämen och spritsa till sist lite chokladsås på toppen.

Nutellasmörkräm

RÄCKER TILL 12 ST CUPCAKES

INGREDIENSER

200 g mjukt smör
4 msk nutella
3 1/2 dl florsocker

GÖR SÅ HÄR:
Ta fram smöret en stund innan så det är rumsvarmt. Vispa smör och nutella riktigt krämigt och fluffigt. Tillsätt florsocker lite i taget och vispa till en fluffig smörkräm.