onsdag 23 november 2011

Christmas cupcakes


Ingredienser: 12 st

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
3 tsk pepparkakskrydda
1 dl gräddfil
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad

Marsipantomtar och strössel till garnering

White chocolate frosting:
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost

Sätt ugnen på 175 grader.

Gör så här:
Vispa ägg, socker och vaniljsockret vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten och tillsätt gräddfilen.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det försiktigt i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den över ett vattenbad och rör ner den i smeten.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.
Grädda dem i mitten utav ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

White chocolate frosting:
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och låt svalna.
Vispa osten krämig och rör ner chokladen. Låt stå kallt en stund innan du dekorerar cupcaksen.
Bred frostingen över cupcakesen och garnera med strössel och marsipantomtar.

1 kommentar:

  1. Vad sött med tomtarna, och det ser ut som omde står i snö.

    SvaraRadera