måndag 22 augusti 2011

Mjuk pepparkaka med rårörda lingon



Du behöver...

2 ägg
270 gram socker
100 g smör
1 1/2 dl grädde
2 tsk kanel
1 tsk stött kardemumma
210 gram vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl rårörda lingon

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Smöra och bröa en form.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
3. Smält smöret och häll i grädden så smöret svalnar fortare.
4. Väg och mät upp de torra ingredienserna i en skål.
5. Rör ner smöret och grädden tillsamman med de torra ingredienserna med luftiga tag.
6. Rör sist ner lingonsylten och häll i smeten i formen.
7. Baka av kakan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter, känn med en provsticka den skall ej vara kladdig. 
8. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna under formen.

Garnering

9. Sikta lite florsocker på innan servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar